Financiering

Aanvraag Indicatie huishoudelijke hulp en ondersteuning (WMO)

Heeft u hulp nodig bij het huishouden of ondersteuning en wilt u dat ontvangen middels zorg in natura, dan is een WMO-aanvraag nodig. Deze verloopt via het WMO-loket van uw eigen gemeente of digitaal. Bij het aanvragen van een indicatie voor huishoudelijke hulp of ondersteuning kunnen wij u ook assisteren. U kunt hiervoor contact met ons opnemen via het telefoonnummer: 070 389 83 00.

Eigen bijdrage

Wanneer u gebruik maakt van huishoudelijke hulp vanuit de WMO, vraagt de gemeente een eigen bijdrage. Het bedrag van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en wordt bepaald door het Centraal Administratie Kantoor. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het Centraal Administratie Kantoor: www.hetcak.nl. Wijkverpleging (persoonlijke verzorging en verpleging) worden met ingang van 2015 gefinancierd vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekeraar. Hiervoor is geen eigen bijdrage verschuldigd.

Wijkverpleging – verpleging en verzorging (zorgverzekeringswet)

Het is ook mogelijk de verpleging of verzorging zelf in te kopen bij uw zorgverzekeraar middels een persoonsgebonden budget. De voorwaarden en regels hieromtrent verschillen per zorgverzekeraar. Raadpleeg hiervoor derhalve de polis van uw zorgverzekeraar.

Uiteraard helpen wij u graag bij het uitzoeken van de voorwaarden waartegen u een persoonsgebonden budget voor de wijkverpleging kunt aanvragen bij uw zorgverzekeraar. Belt u hiervoor met één van onze medewerkers via telefoonnummer 070 389 83 00.

Contactgegevens

ZAB Centrum
Tel: 070 389 83 00
Fax: 070 362 22 27
Boekhorststraat 42
2512 CS Den Haag